Asal Otomotiv 07.12.2023

Kış Bakımının Önemi ve İkinci El Araçlar İçin Kış Hazırlığı

Araç Kışlık Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Aracınızın kışlık bakımını kış mevsiminde değil, kış gelmeden yaptırmalısınız. Buna göre sonbahar mevsimi bitmeden aracınızı kışa hazır hale getirmiş olmanız gerekiyor. 

Havaların daha erken ya da daha geç soğuduğu bir bölgede yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda da bakım tarihini, yaşadığınız bölgenin iklimine göre ayarlayabilirsiniz. Kış lastiği uygulaması tarihlerini de bakım için son tarih olarak kabul edebilirsiniz.Kış lastiği; yağmur, kar ve buzlanma durumlarında arabanızın yol tutuş performansını artırır.
Kış lastiği uygulamasına sadece kar yağdığında değil, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü durumlarda da güvenlik sağladığı için mutlaka uyulması gerekir. 


“Kış lastiği zorunlu mu?” diye merak edenler için bu uygulamaya uymayana para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulandığını söylemekte fayda var.  Bu nedenle kış lastiği zorunluluğu ile ilgili bulunduğunuz il ve ilçenin duyurularını takip etmeniz önerilir.

 

“Otomobil kış bakımı nasıl yapılır?” sorusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise lastik hava basıncıdır. 

Lastik Hava Basıncı Kaç Olmalıdır? 

Oto lastiklerinin hava basınçları, dışarıdaki havanın ısısından etkilenir. Bu da lastiklerin performansında düşüşe neden olabileceği gibi aynı zamanda güvenli sürüş açısından risk yaratabilir. Bu nedenle arabanızın lastiklerinin basıncını kontrol ettirmeniz gerekir. 

Etiketler: