Asal Otomotiv 07.12.2023

İkinci El Araç Sigorta Yaptırma Süresi

İkinci El Araç Sigorta Yaptırma Süresi

Zorunlu trafik sigortası ve kasko araç el değiştirdikten sonra yenilenmesi gereken yasal işlemlerdir. İkinci el aracın daha önceden yaptırılmış olan sigortası mevcuttur. Noter devir işlemlerinden sonra yeni araç sahibine kendi adına sigorta yaptırabilmesi için 15 gün süre müddet verilir. 15 gün içerisinde yeni araç sahibi kendi adına yeni sigortasını yaptırmak zorundadır. 
15 gün süre müddet verilmesindeki amaç, yeni araç sahibinin bu süre zarfında kendisine uygun sigorta tekliflerini araştırması ve seçim yapmasıdır. 15 gün devam eden eski poliçe için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek yoktur. Bu durum zorunlu trafik sigortası için geçerlidir. Böylece satış işlemi yeni gerçekleşen araçların, kısa süre de olsa yasal olarak trafikte dolaşım hakkına sahip olmaları sağlanmış olur. 15 gün içerisinde kaza veya hasar meydana gelmesi durumunda, aracın eski sahibinin üzerine olan poliçe ile işlem yapılır.
15 gün süre içerisinde araç sahibi kendi adına sigorta yaptırmazsa trafik ekiplerince durum fark edildiği andan itibaren araca el konulur ve otoparka çekilerek idari para cezasına çarptırılır.  Sigorta işlemi yapılmasından sonra otopark ücreti ve sigorta gecikme cezası ödenerek araç sahibi aracını alabilir. 

İkinci El Araç Sigorta Fiyatları 

İkinci el araç sigorta fiyatlarının sıfır araç sigorta fiyatlarından bir farkı yoktur. Aracın durumuna göre sigorta şirketleri kullanıcılara farklı fiyatlar belirler. Ancak burada önemli olan konu her sigorta şirketi aracınız için farklı prim fiyatları ve ödeme planları sunar.
 

Etiketler: